Висшата лига обмисля да наема шампионската Купа


Н. Гавазов

Висшата лига обмисля да наема шампионската Купа

Текущата ситуация на върха във Висшата лига накара ръководството на Висшата лига да се замисли над това да наеме шампионския трофей от Манчестър Юнайтед, Арсенал, Челси, Манчестър Сити или Блекбърн. Много е голяма вероятността шампионът на Висшата лига да бъде определен едва в заключителния ден на сезона на 11 май. Към момента за титлата претендират три отбора: Ливърпул, Челси и Манчестър Сити.

По такъв начин, ситуацията може така да се развие, че в последния кръг, в който мачовете стартират по едно и също време, да се наложи шампионският трофей да бъде едновременно на три места.

Наличието на двама претенденти преди последния мач не е критична ситуация - така например бе преди две години, когато двата манчестърски гранда спореха за титлата. Поради тази причина, Висшата лига разполага с два трофея.

Този път обаче може да се наложи трета купа, което никога по-рано не се бе случвало. Във връзка с това ръководството на лигата се замисля над това да вземе от музея на някой от предишните шампиони още една купа.

 

  Сподели
150