Шварцер: Не сме паркирали автобус


Н. Гавазов

Шварцер: Не сме паркирали автобус

Вратарят на Челси Марк Шварцер призна, че критиките на мениджъра на Ливърпул Брендън Роджърс са го разсмели. След поражението на "Анфийлд" с 2:0, наставникът на мърсисайдци нападна отбранителния модел на "сините", които според него са паркирали два автобуса пред своята врата. Шварцер смята, че Челси просто е изпълнил своя план в мача.

"Тази критика е много забавна. Работата е в това, че нашата тактика просто сработи. Играхме по правилата, играхме така, както мислехме преди излизането си на терена и получихме резултат. Футболът понякога е много странна шега", заяви Шварцер.

"Има много тактически схеми, модели на игра, които могат да се използват. Преди две седмици видяхме открита игра между Ливърпул и Манчестър Сити и тя се хареса на всички заради вкараните голове. При нас нещата са такива, че просто искахме да излезем на терена и да победим. Не искахме да седим със скръстени ръце или да паркираме два автобуса пред наказателното поле, както говорят някои. Само искахме силно да играем в отбрана и в същото време да се възползваме от възможностите пред чуждата врата. За щастие, нашият план сработи", допълва стражът.

 

  Сподели
98