Пелегрини: Вече не зависим от другите


Н. Гавазов

Пелегрини: Вече не зависим от другите

Мениджърът на Манчестър Сити Мануел Пелегрини е радостен, че след неделните мачове във Висшата лига, съдбата на титлата отново се намира в ръцете на неговия отбор. Излизайки на терена срещу Кристъл Палас, "гражданите" знаеха, че лидерът в таблицата Ливърпул отстъпи на свой терен на Челси. Пред Сити се появи шанс да догони "червените" (с отчитане на отложения мач) тази задача бе изпълнена благодарение на победата с 2:0.

Отчитайки преимуществото над мърсисайдци по отношение на головата разлика, въпросът с шампионската титла сега зависи изцяло от колектива на Пелегрини. Чилиецът е доволен от подобно разпределение на силите.

"Това е щастлив и много важен ден за нас. Преди този кръг зависихме от други отбори, но сега всичко зависи само от нас самите. Беше важно добре да започнем мача, а също така да не позволим на Палас да ни вкара гол. Мисля, че показахме много професионална игра. Впрочем, все още нищо не е решено, ние трябва да изиграем още три мача. Ще видим кой ще стане най-добър", заяви Пелегрини.

Също така Мануел персонално отбеляза играта на полузащитника Яя Туре, който има голям принос за победата, записвайки асистенция и гол.

"Яя Туре провежда забележителна година. Той едва неотдавна се възстанови от травма и именно поради това игра само 60 минути. Но той бе най-добрият на терена", каза още наставникът на Сити.

 

  Сподели
91