Пелегрини: Титлата няма да се реши в неделя


Н. Гавазов

Пелегрини: Титлата няма да се реши в неделя

Наставникът на Манчестър Сити Мануел Пелегрини не смята, че съдбата на шампионската надпревара във Висшата лига ще се реши тази седмица. Наставникът на Челси Жозе Моуриньо вече даде да се разбере, че през уикенда възнамерява да излезе срещу Ливърпул с втория си състав. Ако "сините" отстъпят на "Анфийлд", а Сити в своя мач претърпи поражение от Кристъл Палас, то мърсисайдци ще са само на точка от спечелване на така очакваната титла.

От друга страна, ако Челси победи на "Анфийлд", а само след два часа Сити отпразнува победа над лондонския тим, то фаворити в надпреварата ще бъдат "гражданите". При всички положения, Пелегрини не смята, че съдбата на титлата ще се реши в неделя.

"Не мисля, че в неделя ще се реши съдбата на титлата. За това има много примери. Спомнете си когато Сити спечели титлата от Юнайтед, това се случи в последните секунди. Във футбола трябва винаги да играеш до край. Ливърпул може да спечели в неделя, но двата оставащи мача могат да се окажат много трудни за тях. В края на краищата, докато ти остават математически шансове, във футбола може всичко да се случи и нищо не е завършило. В неделя ще се състоят два важни мача, но също така всички ще се опитат да спечелят срещите си до края", заяви Пелегрини.

 

  Сподели
114