Гигс: Гордея се, че съм мениджър на Юнайтед


Н. Гавазов

Гигс: Гордея се, че съм мениджър на Юнайтед

Райън Гигс призна, че възможността да тренира Манчетсър Юнайтед, макар и на временна основа, е предмет на най-голяма гордост в неговата кариера. Зад плещите на уелсеца, който пристигна в Юнайтед на 14-годишна възраст, има повече от 1 000 мача. Гигс стана легенда за своя клуб и спечели огромно количество трофеи.

Сега 40-годишният Райън ще се опита да се пробва в няколко роли. След уволнението на Дейвид Мойс ръководството на отбора бе дадено именно на Гигс и бившият помощник с нетърпение очаква своя дебют в съботната среща от Висшата лига с Норич.

"Бих казал само, че се гордея да бъда мениджър в оставащите четири мача на отбора, който подкрепям цял живот и с който съм свързан в продължение на 25 години. Трябва да кажа, че изпитвам най-голяма гордост. Голяма част от живота ми е свързан с този клуб. Гордея се, щастлив съм и малко нервнича, както се случва с играчите, не мога да дочакам съботната среща", заяви Гигс.

"Не мога да дочакам 17:30 часа (местно време) утре, когато ще излезем на "Олд Трафорд". Знам, че това място ще гърми. Казах на футболистите си: "Доверявам ви се и знам на какво сте способни. Излезте и го покажете. Това е нещо, на което ще се наслаждавам. Искам да върна усмивките по лицата на феновете за тези две и половина седмици", каза още уелсецът.

"Тази седмица играчите наистина добре изглеждат на тренировките, всички те също са възхитени. Всеки един изглежда много ярко и аз само ги посъветвах: "Наслаждавайте се на себе си, дайте на запалянковците повод а усмивки в тези четири мача", допълни Гигс.

 

  Сподели
44