Айър е убеден, че звездите ще дойдат в Ливърпул


Н. Гавазов

Айър е убеден, че звездите ще дойдат в Ливърпул

Управляващият директор на Ливърпул Йън Айр е убеден, че през лятото клубът ще може да привлече звездни играчи и добре да се подготви за Шампионска лига. Победата над Норич през уикенда гарантира на възпитаниците на Брендън Роджърс участие в груповата фаза на най-престижния европейски клубен турнир. По такъв начин, трансферният бюджет на мърсисайдския клуб за следващия сезон бе виртуално увеличен с 40-50 милиона паунда.

Не толкова отдавна, през януари, Ливърпул отчаяно се сражаваше за Мохамед Салах и Евгений Коноплянка, но напразно. Сега Айър е убеден, че неговият отбор няма да има проблем с привличането на звезди.

"Винаги трудно се действа на трансферния пазар, особено когато не играеш на най-високо ниво. Ние се сблъскахме с това през миналото лято, когато Луис Суарес изрази да играе в по-добри мачове срещу по-добри играчи. Този фактор винаги съществува. На нас винаги ни е провървявало с привличането на забележителни футболисти, независимо от всичко, но не е тайна, че сега пред нас се разтварят някои врати и ще ни бъде много по-лесно", заяви Айър.

"Дори когато крачиш през тези врати, някои проблеми остават - много се стремят да получат тези футболисти. Добре е известно, че нашите амбиции се състоят в класиране в Шампионска лига. Ще похарчим колкото е нужно, когато мениджърът реши кой иска да закупи. Вън от всякакви съмнения е, че за следващия сезон ни трябва съвсем различен отбор, различен от сегашния сезон, в който не играехме в Европа. Винаги сме го знаели това", каза още директорът.

"Това, което постигнахме в неделя е огромно постижение. Беше много важно не само да попаднем в квалификациите, а да си гарантираме футбол в груповата фаза на Шампионска лига. Това е невероятно постижение относно първоначалните ни позиции. Това бе нашата цел, но ако в началото на сезона правехте прогнози, щяхте да кажете, че и четвъртото място за нас ще е забележително постижение. Сега си гарантирахме третото място и имаме намерение да се борим за повече. Всичко към което се стремим има значение", завършва Айър.

 

  Сподели
162