Мойс: Винаги ще се гордея, че бях мениджър на Юнайтед


Н. Гавазов

Мойс: Винаги ще се гордея, че бях мениджър на Юнайтед

Бившият мениджър на Манчестър Юнайтед Дейвид Мойс излезе с изявление във връзка с уволнението си от клуба. Както е известно, шотландският специалист бе освободен от длъжност във вторник сутринта, след като през уикенда "червените дяволи" претърпяха поражение с 2:0 от Евертън и загубиха всякакви шансове за участие в Шампионска лига.

"Винаги съм се гордеел и ще се гордея от това, че бях назначен на поста мениджър на Манчестър Юнайтед - един от най-големите клубове в света. Да заема този пост след толкова дълъг период на стабилност и успех неизбежно щеше да е трудно предизвикателство, изискващо значителни усилия, но аз с радост го приех и нито един път не съжаляван за своето решение", се казва в изявлението на Мойс.

"Изискванията към мениджъра на Манчестър Юнайтед са огромни, но аз никога не съм се отклонявал от тежката работа и същото се отнася до моя треньорски екип. Благодаря им за отдадеността и лоялността през последния сезон", продължава шотландецът.

"Ние бяхме напълно фокусирани и отдадени на процеса на основно обновяване, което е необходимо в първия тим. Това трябваше да бъде направено, като едновременно с това се постигат положителни резултати във Висшата Лига и Шампионската Лига. За съжаление, през този преходен период играта и резултатите не бяха такива, каквито Манчестър Юнайтед и феновете бяха свикнали да наблюдават. Аз разбирам и споделям разочарованието им", се казва още в изявлението.

"През краткия ми престой в клуба аз научих колко специални места са "Олд Трафорд" и "Карингтън". Бих искал да благодаря на екипа на Юнайтед за това, че ме накара да се чувствам добре дошъл и част от семейството на Юнайтед още от първия ден. Разбира се, благодаря на тези фенове от вас, които ме подкрепяха през сезона. Пожелавам на вас и на клуба всичко най-добро в бъдеще. Винаги съм вярвал, че мениджърите никога не спират да се учат през кариерата си и знам, че ще взема безценен опит от времето ми като мениджър на Манчестър Юнайтед. Оставам горд от това, че изведох тима до четвъртфиналите на Шампионската Лига през този сезон. Благодарен съм на Сър Алекс Фъргюсън за това, че повярва в моите възможности и ми даде шанса да водя Манчестър Юнайтед", завършва Мойс.

 

  Сподели
89