Гробелар: Пуул е лидер, въпреки играта на Миноле


Н. Гавазов

Гробелар: Пуул е лидер, въпреки играта на Миноле

Знаменитият в миналото вратар на Ливърпул Брус Гробелар смята, че сегашният първи номер на "червените" Симон Миноле не е играч от топ-ниво и едва ли не дърпа тима надолу. През сегашния сезон Ливърпул претендира за титлата във Висшата лига, но Гробелар е на мнение, че това се случва не благодарение, а въпреки играта на Миноле.

Белгийският страж допусна вече 42 гола, което например не може да се сравнява с 24-те попадения на Петер Чех в Челси.

"Миноле е добър при отразяване на ударите, но това не означава, че той е най-добър във всички компоненти на играта. Добрият вратар трябва леко да се държи на краката си, да доиграва до край излизанията си и да командва в наказателното поле. Вратарят не може да си позволи да бъде надиграван, когато съперникът бие с глава от три метра. Треньорът на вратарите трябва много внимателно да поработи с него. Разбира се, той е способен значително да се подобри", заяви Гробелар.

"Другият момент е изборът му на позиция при статичните положения. Неговата стартова позиция не е правилна. Освен това, линията на отбраната и отборът прекалено много притискат вратаря. Те действат сами по себе си. Той не ги командва достатъчно. Също така искам да обърна внимание на количеството пропуснатите голове. Всеки един отбор, който пропуска толкова много, не трябва да е на върха в класирането. Сравнете количеството голове, които допусна Петер Чех в Челси и веднага ще видите разликата. Всеки добър отбор започва с отбраната си", каза още бившият футболист на Ливърпул.

 

  Сподели
163