Туре: Някои продължават да смятат афрканците за животни


Н. Гавазов

Туре: Някои продължават да смятат афрканците за животни

Полузащитникът на Манчестър Сити Яя Туре се оплака, че играчите от африканския континент не се ползват с признанието на футболната общественост на такова ниво, както европейците или южноамериканците. Играчът дори е убеден, че някои смятат африканците повече за животни, отколкото за хора.

"Честно казано, чувствам признание само от феновете. Не мислете, че говоря нещо негативно - просто се опитвам да бъда обективен. Ако се отправите в Африка, хората там ще ви кажат: "Да, ние знаем кой е Меси". В същото време в Европа питат: "А кой е Яя Туре?". Някой може и да е чувал нещо за мен, но той дори не ме познава в лице. Меси пък го познават всички", заяви Туре за ВВС.

"Силно ще се разстроя, ако не бъда признат за играч на годината във Висшата лига. Като шампион и победител съм свикнал винаги да бъда първи. За съжаление, някои и до този момент смятат, че африканците са повече животни, отколкото хора. Аз се гордея с това, че съм африканец. Със своя пример искам да покажа, че футболистите от африканския континент могат да бъдат толкова добри, както европейците и латиноамериканците", каза още лидерът на Сити.

 

  Сподели
134