Мата: Ръководството ми обеща, че през лятото ще дойдат топ-играчи


Н. Гавазов

Мата: Ръководството ми обеща, че през лятото ще дойдат топ-играчи

Полузащитникът на Манчестър Юнайтед Хуан Мата е уверен в светлото бъдеще на Манчестър Юнайтед, независимо от сегашния провален сезон. Сегашната кампания се развива много неуспешно за "червените дяволи", които през следващия сезон няма да могат да участват в Шампионска лига. Но 25-годишният испанец, който пристигна на "Олд рафорд" през януари, е убеден, че всичко в Юнайтед ще се оправи.

"Знаех, че това ще бъдат трудни шест месеца. Още преди моя трансфер ситуацията бе трудна, защото знаех, че не отивам в отбор, който побеждава, побеждава и побеждава. Но аз също така знаех, че този отбор ще се възстанови и неговото бъдеше е светло", заяви Мата.

"Когато не играх в Челси, всеки с когото разговарях за футбол ми казваше: "Да, може би Манчестър Юнайтед не провежда своя най-добър сезон, но това е Манчестър Юнайтед. Това не е отбор, който рядко се появява в Шампионска лига, това не е клуб, който не определяш като топ-клуб. Юнайтед винаги ще бъде на най-високо ниво, един от най-добрите в света", каза още испанецът.

"Поради това, щом ти е съдено да проведеш един сезон без Шампионска лига, това означава, че ще играеш в него през следващия. И дори без Шампионска лига ти ще печелиш трофеи, защото това е съдбата на този отбор. Нямам никакви съмнения относно това. Когато дойдох, в своите разговори с ръководството и мениджъра за следващия сезон, аз получих уверения, че те ще подпишат с правилните играчи. Те знаят и аз знам, че това е преходен период, но през лятото ще се постараят да подпишат с няколко футболисти и аз вярвам в това, че тук ще дойдат играчи от топ-ниво. Убеден съм, че отборът ще се възстанови и ще се сражава за всеки трофей. Дори когато бях момче Юнайтед се сражаваше на всички фронтове и съм убеден, че тези времена ще се завърнат", завършва Мата.

 

  Сподели
181