Венгер: Не мислехме, че ще се борим за мястото си в топ 4


Н. Гавазов

Венгер: Не мислехме, че ще се борим за мястото си в топ 4

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер призна, че по-рано през сегашния сезон неговият отбор дори не си е представял, че може да рискува мястото си в Шампионска лига. В продължение на четири месеца "артилеристите" бяха лидери във Висшата лига и демонстрираха великолепна игра, но няколко мача преди края на сезона лондончани са пети, след Евертън.

През последните седмици възпитаниците на Венгер претърпяха съкрушителни поражения от Ливърпул, Челси и Евертън, което накара специалистите да се усъмнят в това, ще може ли Арсенал за 18-ти път да завърши в топ 4.

"Може би да. Мислехме, че класирането ни е в кърпа вързано. Имахме труден график и цената на отрицателния резултат, психологическият аспект на отрицателния резултат в голям мач е много висока. С това е много трудно да се справиш, а когато един голям мач идва след друг, ако ти загубиш първия от тях, тогава се оказваш в беда", заяви Венгер.

"Много години седя тук и трябваше да ви убеждавам, колко е важно топ 4 - сега ситуацията е обратна и вече вие ми говорите, че класирането за топ 4 е важно за нас. За мен е важно да го постигна. Искам отборът да играе в турнири от топ ниво и заради това искам да бъдем в Шампионска лига. Боли ли от отсъствие от Шампионска лига? Предпочитам моите играчи да бъдат съсредоточени върху удоволствието от участието в нея. Това е важно за младите футболисти. Играейки срещу Байерн и Барселона или Реал, ти научаваш много повече, отколкото, ако се представяш в Лига Европа. Това е точно така", добави французинът.

 

  Сподели
101