Челси победи десет от Суонзи (видео)


И. Ангелов

Челси победи десет от Суонзи (видео)

Челси гостуваше на Суонзи Сити в мач от поредния тридесет и четвърти кръг на английската Висша лига. Днес в отсъствието на Еден Азар "сините" се затрудниха в предни позиции, но и след изгонване на Чико Флорес рано в срещата те все пак успяха да вземат своята победа с минималното 1:0.

Суонзи започна активно днес, но в една бърза атака на Челси, Салах пропусна изключително положение в 6-ата минута. В 14-ата Бони принуди Чех да спасява своите. Последва изгонване на Чико Флорес за два бързи жълти картона в рамките на 2 минути за остри влизания. До края на полувремето обаче Челси направи само няколко половинчати положения пред вратата на опонента.

Така на почивката за Челси Рамирес и Шюрле бяха заменени от Оскар и Ето'о. Така пред Ба и камерунеца се откриха няколко чисти ситуации, а попадение падна чак в 68-ата минута, когато Демба Ба премина през бранител и стреля мощно през ръцете на Ворм. 

До края Ето'о и Оскар бяха много активни, а Суонзи извади късмет да не допусне още голове след дефанзивни грешки. В края на срещата Суонзи завърши с повече точни удари - 4 срещу 2, а общо положенията пред вратите бяха 7 срещу 23 за "сините". Много от тези положения бяха пропиляни еднолично от Салах днес.

1 Ливърпул




77т.
2 Челси




75
3 Манчестър Сити




70
4 Евертън




66

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
96