Хъл ще играе финал с Арсенал след голов трилър (видео)


И. Ангелов

Хъл ще играе финал с Арсенал след голов трилър (видео)

Хъл Сити и Шефилд Юнайтед изиграха страхотен мач на "Уембли" днес в среща от полу-финалната фаза на най-старото състезание във футбола - ФА Къп. След обрати и много драма "тигрите" успяха да победят с 5:3 своя опонент, който рано в мача бе повел в резултата.

В 19-ата минута след доминацията на Шефилд се стигна до първи гол. Тук Джон Брейфорд получи терен да центрира и Бакстър надбяга Честър за гол от близо. Хъл се затрудняваше да спечели терен срещу своя опонент, но към края на полувремето намери самочувствието си. В 42-ата минута Ливърмор и Елмохамади изработиха добро попадение за Сагбо и резултатът стана 1:1.

Шефилд обаче реагира мигновено. Още в следващата атака Мърфи задмина Росиньор и центрира за Стивън Скугал, който стреля мощно за 2:1. На почивката за Хъл се появиха Алуко и Фрайът за Фигероа и Бойд и тима стана много по-офанзивен.

Така в 49-ата минута Фрайът изравни след един корнер. В 51-ата минута той вкара отново, но попадението бе отменено поради засада. Само още 2 минути след това обаче Том Хъдълстоун обърна резултата в полза на Хъл, когато завъртя неспасяема топка към ъгъла на вратата. 

В 64-ата минута за Хъл се появи и Стивън Куин. Още с първата си изява и той намери мрежата. Бившият играч на Шефилд бе намерен на втора греда от Ливърмор за гол с глава. Шефилд така и не се отказа от целта си. В 90-ата минута Джейми Мърфи вкара за 4:3. Хъл трябваше да играе агресивно до самия край, и в 93-ата минута стигна до нов гол. Тук Елмохамади намери Мейлер за клиничен завършек и исторически първи финал на Хъл във ФА Къп.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
97