Шепърд: Сър Алекс ни използва през 1997 година


Н. Гавазов

Шепърд: Сър Алекс ни използва през 1997 година

Бившият президент на Нюкасъл Фреди Шепърд призна, че през 1997 година се е опитал да привлече в своя клуб мениджъра на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън. "Свраките" са се заели с търсене на нов наставник след раздялата си с Кевин Кигън. Вниманието на Шепърд било привлечено от наставника на "червените дяволи", който към онзи момент повече от десет години е работил с Юнайтед и вече няколко пъти е печелил титлата във Висшата лига.

Но скоро Шепърд осъзнал, че шотландският специалист само използва Нюкасъл за да си осигури по-изгоден контракт с Юнайтед.

"Когато Кигън си замина, опитахме се да му намерим заместник в лицето на Фъргюсън. По това време водехме преговори с неговите представители. По това време ловях риба на лодката и едва не паднах във водата след обаждане от изпълнителния директор на Юнайтед. Скоро разбрахме, че нищо няма да се получи и той няма да дойде при нас. Той само се е опитвал да си осигури повишение на заплатата. Разбрахме, че сме използвани. Кевин си замина, а ние искахме да получим Фъргюсън, но всичко свърши дотук", заяви Шепърд.

"Бяхме амбициозни, опитахме се да го получим, в крайна сметка се опитахме. В един момент на нас и се струваше, че това може да се случи, защото той не бе щастлив в Манчестър Юнайтед. Но това се оказа, че не е вярно", сподели още бившият ръководител на Нюкасъл.

 

  Сподели
139