Райт: Мартинес е идеалният наследник на Венгер


Н. Гавазов

Райт: Мартинес е идеалният наследник на Венгер

Легендарният в миналото нападател на Арсенал Йън Райт смята, че наставникът на Евертън Роберто Мартинес би бил идеалният наследник на Арсен Венгер. През уикенда испанецът победи французина с 3:0 и сега "карамелите" са много близо до това да изместят "артилеристите" от четвъртото място в класирането на Висшата лига.

Според Райт, под ръководството на Венгер Арсенал постепенно отива в нищото и ръководството на Арсенал трябва да обърне своето внимание към наставника на Евертън.

"Той е добър млад мениджър, който отлично се представя по отношение на тактиката. Мисля, че неговата кандидатура е идеална. Ако някой ме попита, бих отговорил, че Мартинес трябва да бъде новият мениджър. Той е специалист, който може да направи с Арсенал крачка напред", заяви Райт.

"Знам, че много се страхуват да си представят Арсенал без Венгер. Разбира се трябва да бъдем внимателни в своите желания, но се намираме в ситуация, в която феновете започват да виждат голяма празнота, а това не е добре. През този сезон футболистите трябваше да завършат на висока нота, но те изпуснаха парата", каза още бившият футболист.

 

  Сподели
97