Арсенал поиска от Ливърпул разрешение за преговори с Брендън Роджърс


Н. Гавазов

Арсенал поиска от Ливърпул разрешение за преговори с Брендън Роджърс

Ръководството на лондонския Арсенал отправи официално запитване към Ливърпул за получаване на разрешение за преговори с Брендън Роджърс, съобщи BBS. Както е известно, сегашният наставник на "артилеристите" Арсен Венгер се намира в последния сезон на своите взаимоотношения с лондонския клуб, но по-рано се съобщаваше, че французинът е готов да приеме предложението на своите босове за нов двегодишен договор.

Според източника на информацията, след срещата през уикенда против Манчестър Сити, Венгер е стигнал до извода, че по-разумно за бъдещето на отбора е да се оттегли от заемания пост. Проучванията от март сочат, че 68% от феновете на Арсенал не одобряват идеята Арсен да води тима през следващия сезон. Освен това, последните резултати на лондончани доказват, че моделът на французина е изчерпан - извод, до който е достигнал самият мениджър, чиито колектив рискува да остане без трофей за девета поредна година.

В неделя вечер наставникът на "артилеристите" е уведомил работодателите си, че няма да започва преговори за нов договор, тъй като смята да сложи край на треньорската си кариера. В опит да бъде намерен достоен наследник на Венгер, ръководството на Арсенал е свикало спешно заседание, което е продължило до малките часове на понеделник.

По време на разговорите ръководството на Арсенал е отсяло две кандидатури за нов мениджър на тима - Брендън Роджърс от Ливърпул и Маурисио Почетино от Саутхемптън. В крайна сметка е надделяло мнението, че по-добрият вариант е този със северноирландеца, който извърши чудеса на "Анфийлд" и шест кръга преди края на кампанията изведе Ливърпул начело в класирането на Висшата лига.

 

  Сподели
129