Моуриньо се завръща в Интер


Н. Гавазов

Моуриньо се завръща в Интер

Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо е на път да се завърне в италианския Интер, съобщават италиански източници, позоваващи се на поверителна информация от миланския клуб. Очаква се преходът на португалския специалист да се осъществи след края на сезона, когато Валтер Мадзари напусне "нерадзурите".

"Уви. Уви и ах. Интер пречупи втори симпатичен италиански треньор за последните три години, който трябваше да свали "нерадзурите" от камбанарията на провинциалното разбиране за футбола. Първият бе Джан Пиеро Гасперини, а вторият е Валтер Мадзари. В тази ситуация губещият е само Мадзари, който едва ли ще се опита да си намери достоен клуб в Италия. Всичко вече е ясно: неумението на отбора да играе с трима централни защитника, тоналността на Тохир, отсъствието на прогрес в такива играчи като Гуарин, Икарди, Ковачич...", заяви източник от клуба.

Според информацията, след снощния мач на Интер с Ливорно лично Масимо Морати се е свързал с Моуриньо и го е убедил да се завърне на "Сан Сиро", където португалецът пожъна най-големите си успехи в кариерата и където е обожаван от местните тифози. Предполага се, че бившият президент на Интер е обещал на Жозе солидна сума за трансфери и пълната власт в клуба по отношение на трансферите и спортно-техническата дейност -нещо, което напълно е удовлетворило Моуриньо и го е накарало да приеме предложението.

 

  Сподели
95