Скоулс: Жал ми е за феновете на Арсенал


Н. Гавазов

Скоулс: Жал ми е за феновете на Арсенал

Бившият полузащитник на Манчестър Юнайтед Пол Скоулс не е изненадан от последните неуспехи на Арсенал, намирайки в тях постоянство. Снощното равенство в мача срещу Суонзи на практика окончателно изхвърли "артилеристите" от борбата за титлата във Висшата лига. Според мнението на Скоулс, на Арсенал му липсват няколко качества, за да се сражава наравно с конкурентите си.

"Това бе типична седмица за Арсенал. Те наистина капитулираха пред Челси и ми се струва, че това винаги се случва, когато играят с топ отборите. Така се случи в Ливърпул, това стана и когато допуснаха шест гола в мача със Сити. Струва ми се, че по тази или друга причина играчите се сринаха", заяви Скоулс.

"Всички тези Артета, Касорла, Росицки, Йозил - излизат на терена без дисциплина сякаш някой им е казал: "Вие, четиримата, идете и правете каквото си искате. Постарайте се да вкарате гол или два, играйте добър футбол и дори не мислете да се връщате назад", допълва Пол.

"Не знам, дали точно това им е говорил Венгер, ми се струва, че те нямат дисциплина. Нямат и лидери, каквито по-рано бяха Патрик Вйера, Тони Адамс или Мартин Киоун, които биха казали: "Хей, това момче бяга с мен вече пет или десет минути, дайте да го спрем", продължава Скоулс.

"Вътрешно ми е жал за феновете на Арсенал. Всяка година те получават едно и също. Няколко седмици им намекват за борба за титлата, а след това отиват на Челси, Сити и Ливърпул и просто не могат нищо да направят. Феновете очакват от Арсенал шампионска титла, но сега са на милиони километри от нея. Когато играхме с Арсенал, на нас винаги ни беше трудно. Сега, когато играеш с Арсенал, ти можеш просто да ги пристискаш и вече си спечелил мача", разсъждава бившият футболист на Манчестър Юнайтед.

"Например, Уилшър наистина е добър млад играч, но той не прогресира. Разбира се, травмите изиграха своята роля, но сега той не изглежда по-добре от времето, когато бе на 17 години", споделя Скоулс.

 

  Сподели
128