Венгер: Трудно е да се бориш за трофеи с половин отбор


Н. Гавазов

Венгер: Трудно е да се бориш за трофеи с половин отбор

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер след равенството 2:2 със Суонзи сподели мнението си за шансовете на отбора в борбата за призовите места. До неотдавна "артилеристите" се считаха за един от фаворитите в битката за титлата, но последните негативни резултати на тима се отразиха неблагоприятно върху класирането на отбора и седем кръга преди края Арсенал е четвърти в класирането, на шест точки от лидера Челси.

"Мисля, че в момента това не ни е най-големият проблем. Все пак трябва да сме реалисти и да се постараем да се реабилитираме в близките срещи. Не бива да изпускаме от погледа си не само тези, които са зад нас, но и лидерите в турнира. Шансове за попадане в топ 4? Евертън спечели, поради това ще трябва да се съсредоточим върху следващата си среща. Борбата за топ 4 ще се води до самия край, но може да станем свидетели и на сюрпризи", заяви Венгер.

"Манчестър Сити постигна добър резултат и ми се струва, че е невъзможно да ги спреш. Те са фаворити, защото имат два мача в резерв. Сит и Челси са главните претенденти за титлата. Ние нямаме много шансове да се върнем в шампионската надпревара - в строя трябва да се върнат играчите. Трудно е да се бориш за трофеи когато ти липсва половината отбор", каза още французинът.

 

  Сподели
92