Мертезакер: Началният час е виновен за пораженията


Н. Гавазов

Мертезакер: Началният час е виновен за пораженията

Защитникът на Арсенал Пер Мертезакер изрази своите претенции относно прекалено ранният начален час на мачовете, в които неговият отбор претърпя трите най-съкрушителни поражения през сегашния сезон. През уикенда "артилеристите" бяха пометени с 6:0 от Челси. През миналия месец колективът на Арсен Венгер допусна пет гола от Ливърпул, а през декември - шест от Манчестър Сити.

И трите двубоя си приличат по едно и също нещо - началният час е от 12:45 местно време. Мертезакер се затруднява да намери причините за лошата игра на Арсенал, но смята, че факторите са на друго място.

"Не знам защо, но ми се струва, че не е подходящо да започваме гостуванията си при толкова ранен час. Мисля, че трябва да се обърнем към Футболната асоциация и да помолим повече да не играем навън от 12:45 часа. Това ще ни помогне. Срещу Челси искахме много силно да започнем двубоите, но получихме два бързи гола. Губехме топката когато отчаяно се стараехме да наложим своя контрол. След това ни хванаха на контраатаки. Опитахме се да се съпротивляваме, но нищо не се случи", заяви Мертезакер.

 

  Сподели
151