Роджърс не се безпокои от допуснатите голове


Н. Гавазов

Роджърс не се безпокои от допуснатите голове

Мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс призна, че не се безпокои от голямото количество допуснати мачове през сегашния сезон. След съботната победа с 6:3 над Кардиф възпитаниците на Роджърс остават най-резултатният отбор в Лигата 82 отбелязани попадения. Но едновременно с това "червените" допуснаха 38 гола.

Повече от Ливърпул в горната половина на таблицата за класиране пропуснаха само Нюкасъл, но Роджърс не отдава на това голямо значение.

"Нашият принцип на работа не е да вкараме повече голове от противника, ние просто допускаме редица глупави попадения. Но в двата предишни мача срещу такива трудни съперници като Саутхемптън и Манчестър Юнайтед, ние опазихме вратата си и аз се гордея с това по същия начин, както се гордея с отбелязаните голове", заяви Роджърс.

"Срещу Кардиф седяхме прекалено дълбоко и позволихме на играчите им прекалено много пространства, особено през първата част. Ключ към успеха стана нашата способност да отговорим на отбелязаните голове - за последните 18 месеца значително израснахме и притежаваме тази способност бързо да възстановяваме своето психологическо равновесие. Притежаваме увереност, че сме способни да се върнем в мача", каза още наставникът на Ливърпул.

"От това съм доволен повече от всичко. Но погледнете на нашето въображение и съзидание - на мен ми се струва, че дори публиката чувства, че сме способни да вкарваме всеки път когато се намираме с топката в тяхната половина. Това е забележителна оценка на отбора. Определено не сме този отбор, който се безпокои за своите отбранителни действия, работата изобщо не е в това", заяви Роджърс.

 

  Сподели
263