Моуриньо: Излязохме да убиваме и за 10 минути унщожихме Арсенал


Н. Гавазов

Моуриньо: Излязохме да убиваме и за 10 минути унщожихме Арсенал

Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо сподели мнението си за срещата от 31-я кръг на Висшата лига против Арсенал. Както е известно, "артилеристите" се оказаха неспособни да се противопоставят на своя съперник и претърпяха тежка загуба с 6:0.

"Имахме удивителни 10 минути. В този отрязък от време спечелихме мача и показахме, че няма да даваме шанс на нито един от нашите съперници. Просто съм щастлив от това, как играчите ми подходиха към срещата. Излязохме на терена да убиваме и в първите десет минути унищожихме Арсенал", заяви Моуриньо.

"Всичко останало бе лесно: червен картон, дузпа, 3:0. Но моят анализ е посветен на първите десет минути. Това бе превъзходно представяне. Наехме, че Арсенал иска да играе втори номер, но бързо и високо атакувахме съперника. Първите десет минути бяха толкова впечатляващи, че в тях се намести и спасяването на Чех при единствения удар на Арсенал", каза още португалецът.

"Обикновено не сме отбор, който започва силно мача. Вторите полувремена при нас са по-добри от първите, но в последните две срещи именно в стартовите минути оказахме най-голямо влияние върху резултата. Очевидно е, че е леко да се играе срещу десет човека. Няма да ставам лицемер и да говоря, че няма разлика между 10 и 11 футболисти. След това те извадиха Подолски - атаката им намаля с един играч", продължава Жозе.

"Ето'о? Той си мисли, че травмата му е несериозна. Успя навреме да спре. Подколянното сухожилие е подколянно сухожлие. Титлата? Всичко е в ръцете на Манчестър Сити и Ливърпул. От топ 4 само ние играем в Шампионска лига, а останалите имат мачове само във Висшата лига", завърши Моуриньо.

 

  Сподели
70