Венгер: Загубите учат повече от победите


Н. Гавазов

Венгер: Загубите учат повече от победите

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер заяви, че независимо от това, че през уикенда срещата с Челси ще стане за него хилядният мач начело на "артилеристите", той продължава да се учи. Френският специалист призна също така, че за него е чест да ръководи клуб като Арсенал.

"Учиш се във всеки мач, при това пораженията учат повече, отколкото победите. Тогава се налага да провеждаш подробен анализ, повече да питаш играчите и себе си. Най-много можеш да научиш от големите мачове, когато има напрежение, когато срещу теб има талантлив противник, когато играта се развива с високо темпо", заяви Венгер.

"Имам чувството, че започнах тренировки едва вчера. Не мога да повярвам, че е минало толкова много време, защо винаги с нетърпение очаквам следващата среща. Винаги се движиш крачка след крачка. Следващият двубой е наркотик и надежда, и желание. И само когато се оглеждам назад, аз разбирам каква дистанция е измината. Това е огромна чест за мен - да тренирам този клуб толкова дълго", каза още наставникът на Арсенал.

 

  Сподели
110