Лампард се радва, че Челси е в борбата за титлата


Н. Гавазов

Лампард се радва, че Челси е в борбата за титлата

Ветеранът на Челси Франк Лампард не крие своята радост от това, че след няколко години отборът му отново претендира за победа във Висшата лига. Преди четири години Карло Анчелоти изведе "сините" до победа в Премиършип, но оттогава насам шампионската титла бе недостижима цел за клуба от "Стамфорд Бридж".

След завръщането на Жозе Моуриньо на мениджърския мостик, Челси отново има шанс да спечели титлата. 35-годишният Лампард предвкусва края на сезона и се надява за четвърти път в свята кариера да изпита радостта от победа във Висшата лига. Финалният щурм на Челси ще започне с дербито срещу Арсенал.

"Това е голямо изпитание, голям мач, особено отчитайки поражението в миналия кръг от Астън Вила. Изненадан ли съм от Арсенал през сегашния сезон? Да и не. Честно казано, този отбор винаги се намира в четворката на най-силните и всяка година участват в Шампионска лига. Знам, че през последните години те леко удариха спирачки, но мисля, че през този сезон се подобриха, аз много уважавам Арсенал", заяви Лампард.

"Към момента не бива да гледаме прекалено далече - трябва да се движим мач след мач, да демонстрираме желание и концентрация във всяка среща. Хората ни питат за секрета на нашия успех, но няма никаква тайна. Важното е, че отборът постоянно е концентриран и устремен. Това означава, че персоналът, треньорският щаб и всеки отделен играч в отбора трябва да бъде в пълна готовност. Мисля, че имаме настроението, мотивацията, но ние трябва да го демонстрираме", каза още играчът на Челси.

"Може би играчите на Арсенал нямат опит в печелене на титли, но те имат майсторство. Преди няколко години Манчестър Сит също нямаше опит в завоюването на титли, но те спечелиха и аз не искам да акцентирам върху това по отношение на Арсенал. Всичко е много просто: Трябва да гледаме нашата игра и ако го правим в максимално възможно количество мачове от настоящия момент до края на сезона, тогава ще имаме забележителен шанс. Убеден съм, че сме способни да го направим - от две-три години не сме претендирали за титлата, но сега подобрихме своята позиция в лигата и е забележително, че участваме в шампионската битка. Желанието ни се състои в това да продължаваме да побеждаваме, защото се чувстваме много по-добре когато се сражаваш за титлата, отколкото за четвъртото място", завършва Лампард.

 

  Сподели
84