Мойс провел кризисни преговори със своите помощници


Н. Гавазов

Мойс провел кризисни преговори със своите помощници

В понеделник наставникът на Манчестър Юнайтед Дейвид Мойс е провел кризисни разговори със своите помощници, за да разработи план за излизане от сложната ситуация, в която се намира отбора. След неделната загуба от Ливърпул, "червените дяволи" се оказаха на 12 точки от заемащия четвърта позиция Манчестър Сити, който в добавка има да изиграе два допълнителни мача.

Безкрайните неуспехи на Юнайтед през този сезон се приписват на неизразителното представяне на футболистите, както и на неопитността на Мойс да работи в голям клуб. Не по-малко значение има и организацията на рутинния треньорски процес.

Заемайки своя пост, шотландецът разтури щаба на своя предшественик и привлече за помощници асистентът си от Евертън Стив Раунд и едва завършилият кариерата си Фил Невил. За играещ треньор пък бе назначен Райън Гигс.

Както твърди източникът на информацията, в Юнайтед съществува определен скептицизъм относно квалификацията на помощниците на Мойс, които, както и самият Дейвид, не притежават опит от работа в голям клуб.

В понеделник Мойс е провел среща със своите помощници за изработване на спасителен план. Липсва информация за подробности от разговорите, но дали ситуацията е под контрол ще покаже мачът от Шампионска лига против Олимпиакос в сряда.

Късно снощи се появиха съобщения и за евентуален конфликт между Мойс и Гигс, който не попадна в заявката за мача с Ливърпул. Както се оказа тази сутрин, информацията за скандал между шотландеца и уелсеца не отговаря на истината.

 

  Сподели
90