Моуриньо не иска Крис Фой на мачовете на Челси


Н. Гавазов

Моуриньо не иска Крис Фой на мачовете на Челси

Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо призова Висшата лига повече да не назначава Крис Фой на мачовете на "сините". В събота лондончани претърпяха загуба при гостуването си на Астън Вила. Фой, който изгони Вилиан и Рамирес, направи същото и с Моуриньо, който изрази възмущението си край тъч линията.

Очаква се, че днес реферът ще предостави на футболните чиновници своя доклад, след което ще бъде решен въпросът с предприемането на допълнителни дисциплинарни санкции спрямо Моуриньо. Жозе обаче се надява, че пътищата му повече няма да се пресичат с тези на арбитъра.

"Може би ще е полезно, ако съдийската комисия не го праща на нашите мачове. Аз нямам право да моля за това. Просто те трябва да анализират ситуацията и да видят, че всеки път - или не всеки, но много често - когато той обслужва мачове на Челси, то възникват проблеми. Мисля, че това ще е добро решение. Играчите говориха за назначаването на Фой цяла седмица. Те имат причина да го правят", заяви Моуриньо.

"Аз никога не се интересувам кой е съдията. Не искам и да знам. Но през седмицата играчите говореха за ситуацията и мисля, че от сега нататък когато господин Фой ръководи мачовете ни, трябва да подготвя моите хора по различен начин", каза португалецът.

Фой действително има "богата" история от взаимоотношения с Челси. През 2011 година, когато Моуриньо все още не бе на мениджърския мостик на "сините", този рефер изгони Жозе Босингва и Дидие Дрогба. Преди година Крис показа пък червен картон на Еден Азар за инцидент с подавач на топки в мач със Суонзи.

 

  Сподели
120