Венгер: Мачът с Челси е на живот и смърт


Н. Гавазов

Венгер: Мачът с Челси е на живот и смърт

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер след победата над Тотнъм отбеляза надеждната игра на тима в центъра на отбраната и също така подчерта важността на сблъсъка с Челси. Както е известно, вчерашният успех над "шпорите" остави "артилеристите" в борбата за титлата - хората на Венгер се намират на четири точки от лидера Челси, но имат мач в резерв.

"Мертезакер и Кошчелни проведоха изключителен двубой. Те превъзходно играха с Байерн, а когато на терена влезе Вермален и завършихме с трима централни защитници, съперникът вече не можеше да направи нищо", заяви Венгер.

"Мисля, че Мертезакер и Кошчелни превъзходно си взаимодействат един с друг. Наложи им се да бъдат на висота, защото Аебайор постоянно заплашваше нашата врата, както го прави винаги в двубоите срещу Арсенал. Адебайор проведе прекрасен мач и на нас ни се наложи да покажем надеждна игра в отбрана, която стана следствие от взаимодействието на нашите централни защитници", каза още наставникът на Арсенал.

"Този резултат ни приближи до Челси и ще направи още по-интересен мача в следващия кръг. Сега изоставаме на четири точки от Челси, но имаме мач в резерв, а пред нас са пет домакински срещи. Ще видим какво ще се случи, но двубоят с Челси има огромно значение. Това е мач на живот и смърт. Последните три срещи против Евертън, Байерн и Тотнъм проведохме с висока концентрация. Нашите защитници играха великолепно и те останах концентрирани през всичките 90 минути във всеки двубой", допълни Венгер.

 

  Сподели
121