Моуриньо: Играчите на Реал често се задържаха пред огледалото


Н. Гавазов

Моуриньо: Играчите на Реал често се задържаха пред огледалото

Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо сподели мнението си за младото поколение футболисти, което според него изповядва ценности, различни от тези на предишните поколения. Според португалския специалист, в момента една от задачите на треньорите е да намират млади футболисти с правилния ориентир.

"Футболистите на Реал нееднократно преди мачовете се задържаха пред огледалото, докато в същото време съдиите ги чакаха в тунела. Това е съвременното общество. За младите това е важно. Аз съм на 51 години и за да работя с момчета, които са на по 20 и повече години, трябва да разбирам техния свят", заяви Моуриньо.

"Как мога да забраня на своите момчета да се заминават с тези неща? Как им казват там, Twitter и всичко останало. Как мога да ги забраня на своя син и дъщеря? Сега аз трябва да свиквам с това", продължава португалецът.

"По-рано разбирах, че футболистите се опитват да спечелят в хода на кариерата си, за да може след нейния край да бъдат богати. Но сега хората, намиращи се около футболистите, искат, те да забогатеят още преди началото на кариерата си. Те искат да забогатеят при подписване на първия си договор, независимо от това, че тези футболисти не знаят какво означава да играеш в Шампионска лига", убеден е Моуриньо.

"Трябва да се търси правилното момче - това, което иска да постигне успех, което ще играе с гордост и страст. Той трябва да мечтае не за милионите, а за представянето си на най-високо ниво, за титли, тъй като именно тези неща ще му донесат богатство след края на кариерата. Поради това ние се стараем да намерим за младите футболисти правилния ориентир, за да може те да вървят по стъпките на такива хора като Лампард и Тери, които винаги са били гладни за победа", допълва наставникът на Челси.

 

  Сподели
107