Бендтнер: Не съм психопат


Н. Гавазов

Бендтнер: Не съм психопат

Нападателят на Арсенал Никлас Бендтнер смята, че хората погрешно го смятат за "психопат" Към момента играчът, който в сряда в състава на националния отбор на Дания предстои да се изправи срещу англичаните на "Уембли", си търси нов клуб - Никлас няма да продължава своя изтичащ контракт с Арсенал.

Според думите на 26-годишния нападател, той ще се сблъска с редица трудности при търсенето на ново работно място заради своя имидж, изграден му от несправедливи материали във вестниците.

"Хората си ме представят като човек, който само обича да се развлича, който е безразличен към футбола, но това е много далече от реалността. Например, общувал съм с клубове, откъдето са ми казвали, че са чували някакви истории за мен. Казах им, че нито една не е истина. От нещата, които се говорят за мен, само един път постъпих неправилно. Това се случи в Копенхаген (управление на автомобил в нетрезво състояние)", заяви Бендтнер.

"Хората си мислят, че аз съм психопат. Трансферите работят благодарение на представянето и връзките. Моят образ никога няма да бъде положителен, ако клубовете говорят с тези, които негативно ме описват. Хората говорят, че съм добро момче, но във вестниците са написани съвсем различни неща. И точно заради това в мен възникват съмнения", каза датчанинът.

"Общувам с клубове от почти всяка страна. Общувам с умерено големи отбори, но не искам да отивам в топ-клуб, защото не желая отново да ставам заложник на голямата си заплата. Парите не ме вълнуват. По-скоро предпочитам тим, който е близо до Шампионска лига, ма седмо-осмо място, защото така аз ще мога да играя", завършва Бендтнер.

 

  Сподели
114