Пелегрини: Прекрасно е да играеш на Уембли, но да не губиш


Н. Гавазов

Пелегрини: Прекрасно е да играеш на Уембли, но да не губиш

Мениджърът на Манчестър Сити Мануел Пелегрини сподели очакванията си за финала за Купата на английската лига със Съндърланд. Срещата на "Уембли" е утре 2 март, от 16:00 часа българско време. Наставникът на "гражданите" призна, че се надява отборът му да спечели Купата.

"Ще се радваме, ако успее да завоюваме трофея, защото това ще отразява всичката работа, която проведохме през годината. Този финал е нашата първа възможност да направим това. През този сезон много добре играем в Купата на английската лига: спечелихме всичките си мачове, вкарахме 19 гола и пропуснахме само едно попадение. Много е важно да спечелим Купата и е важно как ние играем", заяви Пелегрини.

"Не обичам много да говоря с играчите за това какво се случи през миналата година, но аз съм убеден, че за всеки футболист на Манчестър Сити това бе добър урок. Срещата не е повод за мъст - това е друг отбор, друг сезон, друга ситуация. Убеден съм, че всички играчи ще бъдат мотивирани на 100%. Прекрасно е да играеш на "Уембли" за трофея, но е ужасно, ако го загубиш", каза още наставникът на Сити.

 

  Сподели
107