Венгер вярва в Йозил


Н. Гавазов

Венгер вярва в Йозил

Наставникът на Арсенал Арсен Венгер изрази своята подкрепа към полузащитника Месут Йозил и обеща да му помогне да се справи с натиска. Купеният от Реал Мадрид за 42.5 милиона паунда играч блестящо започна своята кариера на "Емирейтс", но през последните седмици немецът се представя под очакванията.

Венгер признава, че неговият футболист изпитва трудности и не му е лесно да се справи с интензитета на английския футбол. Специалистът обаче е убеден, че всичко ще е наред с Йозил.

"На него му е трудно в психологически план на всеки три дни да се сблъсква с този натиск. Но ще се адаптира. Лежи ли тук над него по-голяма отговорност, отколкото в Реал? Това не бива да е така, защото никога не съм му казвал, че той трябва да ни спечели даден мач. Може би заради цената си той чувства нещата по-различно, отколкото мен. Но аз искам само той да се наслаждава и добре да играе", заяви Венгер.

"Не се безпокоя за Йозил. Той леко преминава през труден период. Това може да се случи с всеки. Наред е. Обича да играе. Ти му дадеш топката и той е щастлив. Това е най-важното. Притежава класа и аз не се безпокоя за това. Имаме опит, за да го подкрепим. Необходимо е винаги да поддържаме своите играчи. Най-добрият способ е да им показваме своята подкрепа", каза още французинът.

 

  Сподели
93