Венгер се опасява от Ливърпул


Н. Гавазов

Венгер се опасява от Ливърпул

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер е убеден, че Ливърпул представлява сериозна заплаха за тройката фаворити в шампионската надпревара. След редица успешни резултати през последните седмици "червените" се оказаха на четвърто място в класирането на таблицата на Висшата лига, изоставайки само на четири точки от лидера Челси.

За разлика от Челси, а също така и от Арсенал и Манчестър Сити, мърсисайдският колектив не е обременен с участие в други турнири и може спокойно да се съсредоточи върху Висшата лига. Венгер вижда в това голям коз за Ливърпул.

"Ливърпул е в борбата и те имат преимущество, защото това е единственият турнир, в който играят. В крайна сметка това ще е упорита борба и аз се надявам, че тя ще продължи до самия край. Това означава, че имаш добри шансове за победа, ако си стабилен", заяви Венгер.

Също така наставникът на Арсенал коментира представянето на английските отбори в Шампионска лига - трите поражения и равенството на Челси в плейофите.

"Първо, трябва да напомним, че всичките четири отбора преодоляха груповата фаза. Това потвърждава високото им ниво. Освен това, нека не правим глобални изводи от само един мач. Манчестър Сити игра с десет човека, Арсенал игра с десет. Сити се изправи срещу Барселона, а Арсенал срещу Байерн, който е действащ европейски шампион. Съдбата на останалите два отбора, Челси и Юнайтед, е в техните ръце - те са способни да постигнат нужните резултати. Нека изчакаме реваншите и едва тогава да правим каквито и да е коментари. Това е само един мач срещу трудни опоненти", каза французинът.

 

  Сподели
132