Пирло: Джерард трябва да направи опорната роля своя


И. Ангелов

Пирло: Джерард трябва да направи опорната роля своя

Полузащитникът на Ювентус, Андреа Пирло, заговори в подкрепа на Стивън Джерард и новата му роля на терена за Ливърпул. Според него с известна адаптация, и английският капитан ще може да продължи кариерата си в 30-те на високо ниво. Пирло, който навършва 35 години през май месец, помогна на Юве за 2 титли от пристигането си през 2011 като свободен агент, и бе важна част от италианския национален отбор, който достигна финал на Евро 2012.

Джерард, на 33, вече заема опорна роля в новата постройка на Брендан Роджърс за Ливърпул, а Пирло вярва, че това е начин да продължиш кариерата си по-дълго:

"Като играч в един момент ти осъзнаваш, че вече не си на 25 години и не можеш да играеш на това ниво, както преди. Интелигентните играчи се адаптират - и Стивън Джерард има умението да направи това. Той подава отлично, има мозък за играта, и страхотно виждане над движението по терена."

"Може и да няма силата да бяга целите 90 минути, но има качествата да играе по-дълбоко. Топ клубовете постоянно прогресират в работата, която се върши извън терените. Тренировките стават все по-научно основани. Ние постоянно научаваме нови неща и се храним по-добре."

"Ако погледнеш себе си и искаш да се адаптираш, няма причина да не играеш на топ ниво и към края на 30-те си години. Джерард е топ професионалист, много е възможно да го чакат още години игра в новата роля."

  Сподели
165