Юнайтед победи на гости на Кристъл Палас (видео)


И. Ангелов

Юнайтед победи на гости на Кристъл Палас (видео)

Манчестър Юнайтед успя да победи с 2:0 Кристъл Палас днес в среща от поредния двадесет и седми кръг на английската Висша лига. Днес точни за "червените дяволи" бяха Робин ван Перси, реализирал от дузпа, спечелена от Патрис Евра, и Уейн Рууни, който пък се разписа от центриране на бека.

Манчестър Юнайтед доминираше в първата част от този мач, като Палас на няколко пъти се размина с късмет. На практика в една ситуация Аднан Янузай вкара красив гол, но той бе отменен поради игра с ръка при овладяването според рефера. В 28-ата минута пък Неманя Видич от непосредствена близост с глава след един корнер се размина с малко.

Палас започна оживено втората част, създаде няколко опасности при поредни корнери, но Юнайтед отново овладя топката и в 60-ата минута получи шанс да изпълни дузпа. Янузай пусна една топка за Евра, навлизащ в наказателното поле, а върналият се Шамак препъна бранителя и Ван Перси реализира от бялата точка по категоричен начин.

В 67-ата минута Давид Де Хеа трябваше да спасява с добър плонж прекрасно насочена топка от резервата Джером. В ответната атака Мата намери Евра на фланга, бекът центрира на пътя на Рууни, който с невероятно изпълнение не остави шанс за Сперони. Така Рууни сложи край на една притеснителна статистика в личен план - 5 срещи преди тази той не бе вкарал или асистирал, а това бе най-лошия му период от 2011-та година.

 

1 Челси




60т.
2 Арсенал




59
3 Манчестър Сити




57
4 Ливърпул




53
5 Тотнъм




50
6 Манчестър Юнайтед




45
7 Евертън




45
8 Саутхемптън




39

 

 

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
109