Евертън напред във ФА Къп (видео)


И. Ангелов

Евертън напред във ФА Къп (видео)

Евертън прие Суонзи Сити в мач от петия кръг на ФА Къп и продължи към четвърт-финалите. Днес домакините се възползваха от подкрепата на домашната публика и победиха с 3:1. Головете за Евертън вкараха новото попълнение Ласина Траоре, Стивън Нейсмит и Лейтън Бейнс от дузпа. За гостите се разписа Джонатан Де Гузман.

Още в 5-ата минута Траоре откри в своя дебют. След пряк-свободен удар топката попадна в Силван Дистен, който първоначално я изгуби, но след като си я върна центрира и с технично отиграване с пета Траоре откри сметката си за новия отбор.

В 16-ата минута Суонзи изравни, когато след един корнер Роблес спаси, но топката остана в Суонзи, те изработиха атака, и след центриране на Нийл Тейлър в наказателното поле Де Гузман завърши с удар с глава. В 39-ата минута Тремел спаси добър удар на Миралас от пряк-свободен.

В 61-ата минута Стивън Нейсмит се появи за Ласина Траоре и реализира с едно от първите си докосвания. Тук ужасна грешка на Тейлър в отбрана бе причината за гола, след като той върна кълбото на пътя на Нейсмит, който нямаше как да сбърка срещу Тремел.

В 71-ата минута Нейсмит спечели и дузпа срещу Джаз Ричардс, която бе реализирана от капитана Лейтън Бейнс. В 80-ата минута Нейсмит бе контузен от едно влизане на Амат, като малко след това напусна срещата с опасения за сътресение. 

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
103