Моу: Челси не се провали, Сити бе по-добър


И. Ангелов

Моу: Челси не се провали, Сити бе по-добър

Жозе Моуриньо се оплака от това, че често е наричан "лошият" във войната на думи с Арсен Венгер, но освен това Специалния прие загубата от Манчестър Сити в петия кръг на ФА Къп снощи. Мениджърът заключи, че Сити е бил по-добрият отбор, но той не бе доволен от рефера, "голът от засада" и отложения мач на Сити, който е позволил на опонента да почива повече преди срещата.

"Много е просто да се анализира този мач. По-добрият спечели. Сити игра по-добре от нас. Те заслужаваха да спечелят. Затова трябва да признаем победата на моите момчета тук преди 2 седмици и защото бихме Сити 2 пъти този сезон."

"Те са добър отбор, трудно е да ги победиш. Дали реферът бе слаб във втората част? Да, но дори с перфектен рефер щяхме да загубим. Дори да не бе допуснал голът от засада, Сити щеше да бие с 1:0."

"Ние не искахме да напускаме ФА Къп, защото не смятам, че още един-два мача щяха да навредят на кампанията ни. Но за всички бе видно каква е разликата в свежестта на двата състава. Ние играхме само преди дни, а Сити не. Можеше да видите разликата в Матич, например."

Мануел Пелегрини също отбеляза значението на почивката в своя състав: "Бе много важно, че не играхме със Съндърланд през седмицата. Видяхте, че играчите са по-свежи. Аз го забелязах и в тренировките, затова знаех, че имаме добър шанс срещу Челси."

"Те са много добър отбор, но ние не им позволихме дори да стрелят към вратата ни. Не смятам, че това е отмъщение за загубата в лигата, а ние просто показахме, че няма да променим стилът си заради една загуба."

  Сподели
106