Хуанде Рамос: За Тотнъм парите са по-важни от трофеите


Н. Гавазов

Хуанде Рамос: За Тотнъм парите са по-важни от трофеите

Бившият мениджър на Тотнъм Хуанде Рамос смята, че лондонският клуб не е ориентиран към печелене на трофеи, а само върху спечелването на колкото се може повече пари. Именно Рамос стана последният наставник на "шпорите" за последните 15 години, който донесе трофей на клуба (Купата на Лигата през 2008 година). Испанецът е на мнение, че Тотнъм никога няма да стане топ отбор, продавайки своите най-добри играчи.

"През лятото "шпорите" продадоха Гарет Бейл и за получените 100 милиона подписаха с пет или шест играча. Те искат, всеки от тях да достигне ново ниво и след това да бъдат продадени. Това е бизнес-планът на този клуб. Наистина, техният бизнес-план работи много добре, но какво постигат с него? Опитват се да печелят титли или пари?", заяви Рамос.

"Спортната страна на въпроса си остава приоритет в Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити и Челси. Неотдавна Сити подписаха с Хесус Навас и Алваро Негредо. Те не гледат на възрастта на играча, те следят неговата игра. "Шпорите" също гледат само на възрастта, мислейки за продажбата на футболиста. Навремето ги посъветвах да купят Лука Модрич. Той изкара няколко години, започна да играе добре и след това го продадоха", каза още специалистът.

"Защо "шпорите" не се борят за титлата? Защото винаги са на малка крачка от 3-4 отбора. От икономическа гледна точка клубът работи добре, но в спортен план са им необходими промени", допълни Рамос.

 

  Сподели
91