Юнайтед губи 70 милиона от неучастие в ШЛ


Н. Гавазов

Юнайтед губи 70 милиона от неучастие в ШЛ

Загубите за Манчестър Юнайтед от евентуално не попадане в Шампионска лига през следващия сезон, могат да бъдат от 40 до 70 милиона паунда. 26-ят кръг на Висшата лига остави "червените дяволи" на 11 точки от четворката на най-силните. Задачата за попадане в Шампионска лига през следващия сезон става все по трудноизпълнима.

През миналогодишната си кампания в най-престижния европейски клубен турнир, Юнайтед, класирайки се за 1/8-финалите на състезанието, получи от УЕФА 30 милиона паунда от продажбата на транслациите на мачовете си. В допълнение, всеки двубой от елитния европейски турнир носи на "червените дяволи повече от 3 милиона паунда.

В три от предишните шест сезона Юнайтед се класираше за финалите на Шампионска лига, което носеше допълнителни приходи за английския отбор - отчитайки и това перо, общият ущърб от евентуално неучастие в турнира ще достигне 70 милиона паунда.

В същото време днес от компанията "Шевролет" обявиха, че сумата, която Юнайтед ще получава според подписания по-рано договор няма да зависи от резултатите на отбора и от това, дали "червените дяволи" ще участват или не в Шампионска лига.

 

  Сподели
161