Пелегрини: Не мисля, че Моуриньо се движи по правилен път


Н. Гавазов

Пелегрини: Не мисля, че Моуриньо се движи по правилен път

Мениджърът на Манчестър Сити Мануел Пелегрини съобщи, че той няма никакво намерение да продължава дискусията в пресата с наставника на Челси Жозе Моуриньо. Както е известно, през последните няколко дни португалският специалист прояви необяснима активност по отношение на своя конкурент за титлата.

Отначало Моуриньо заяви, че много спорни съдийски решения се вземат в полза на "гражданите", след това Жозе обяви, че Челси гради отбора си в дългосрочна перспектива, докато при Сити нещата се правят за кратки срокове. Вчера Моуриньо отново се обърна към Пелегрини, обяснявайки му чрез пресата баланса на трансферите в Челси, а днес португалецът коментира решението на футболните власти да не наказват Яя Туре.

"Отговорих на Моуриньо само един път, защото определени неща останат ли без отговор, хората могат да се съгласят с казаното. След това Моуриньо започна да говори за съдиите, за финансовия феърплей. Не мисля, че това е правилният път. Повтарям: отговорих един път. Няма всяка седмица да говоря за тези неща, които не са важни за мен. Няма да продължавам това, макар че Моуриньо постоянно говори за неща, които са далече от футбола. Думите на Жозе са интелектуална игра, която цели да повлияе на останалите участници в шампионската надпревара? Не, не мисля така. Едва ли някой мениджър може да се повлияе от думите му", заяви Пелегрини.

 

  Сподели
134