Мертезакер е поразен от дуета си с Кошчелни


Н. Гавазов

Мертезакер е поразен от дуета си с Кошчелни

Защитникът на Арсенал Пер Мертезакер призна, че е поразен от успешността на своя дует с Лоран Кошчелни в центъра на отбраната. От януари 2012 година "артилеристите" нямат загубен мач във Висшата лига, когато Пер и Лоран са били заедно на терена от първия съдийски сигнал.

С този дует Арсенал проведе 32 мача, постигайки 23 победи и за Мертезакер този факт е изненадващ.

"Тази статистика ми е много странна. Когато за първи път чух за нея, стори ми се много странно. Това е добра статистика, но тя трябва да се поддържа. Мисля, че на хората, които ни критикуваха в продължение на две и половина години, че сега значително по-добре се разбираме един с друг. Допълваме се и това е много добро сътрудничество", заяви Мертезакер.

"Провел съм много мачове с добри централни защитници, но Лоран е един от най-бързите играчи, с които някога съм играл, един от най-мобилните и в много случаи предвижда къде ще отиде топката, поради това той наистина притежава силни качества, за да бъдем добри партньори. Леко се играе с него. И двамата извличаме изгода един от друг и аз мисля, че в това е залогът на нашия успех", каза още немецът.

 

  Сподели
125