Юнайтед сключва нов спонсорски договор за 700 милиона


Н. Гавазов

Юнайтед сключва нов спонсорски договор за 700 милиона

Американската компания Nike остава производител на екипите на Манчестър Юнайтед. Както е известно, през следващата година изтича 13-годишният спонсорски договор, съгласно който "червените дяволи" получават от Nike по 23.5 милиона паунда. Преди три дни се появиха съобщения, че PUMA, която сключи с Арсенал нов договор, според който лондончани ще получават по 30 милиона паунда ежегодно, е решила да измести своя конкурент.

Според източника на информацията, Nike обаче няма намерение да губи партньор, чиито бренд е номер едно в световен мащаб и компанията възнамерява да предложи значително увеличение на финансовите условия.

Съобщава се, че Nike възнамерява да сключи нов, десетгодишен контракт с Юнайтед. По тази сделка клубът от "Олд Трафорд" ще може да разчита на сума от 70 милиона паунда ежегодно.

Тази новина със сигурност ще зарадва феновете на шампионите. От следващата година влиза в сила друг изгоден договор на Юнайтед, но с Chevrolet, който всяка година ще плаща на "червените дяволи" по 53 милиона паунда на година.

 

  Сподели
24