Лийдс не е уволнявал Макдермът


Н. Гавазов

Лийдс не е уволнявал Макдермът

Извънредна ситуация се случи в Чемпиъншип: Брайън Макдермът, който в петък бе уволнен от мениджърския пост на Лийдс, ден по-късно бе върнат на своето място. Както е известно, в последния ден за трансфери се разбра, че италианският бизнесмен и собственик на Каляри Масимо Челино е съгласувал покупката на 75% от акциите на клуба от "Елън Роуд". Потенциалният нов собственик веднага е показал вратата на Макдермът.

Впрочем, тази информация съобщи ВВС, а след това бе повторена и от останалите медии, но липсваше официално съобщение. Наистина, 52-годишният бивш наставник на Рединг отсъстваше от вчерашния мач срещу Хъдърсфийлд, но скоро се разбра, че никой не е уволнявал Брайън.

"Клубът иска да изясни, че Брайън Макдермът си остава наш мениджър. Той не е уволняван от своя пост и ние предвкусваме съвместната си работа по придвижването на Лийдс напред", се казва в официално изявление на "белите".

Както се изясни по-късно, версията на ВВС е, че юрист е позвънил на Макдермът и му е съобщил, че Лийдс разтрогва контракта си с него, е вярна, но се оказва, че този юрист е представлявал компания, която "не е владеела клуба".

 

  Сподели
25