Азар: Искам да достигна нивото на Меси и Роналдо


Н. Гавазов

Азар: Искам да достигна нивото на Меси и Роналдо

Полузащитникът на Челси Еден Азар разказа за своите амбиции. Както е известно, белгиецът не започна сезона по най-добрия начин, но в последствие подобри формата си и се превърна в основен фактор за успехите на "сините" в последно време. Белгиецът призна, че целта му е да достигне нивото на Меси и Роналдо.

"Разбира се, искам да бъда номер едно в света. По-рано футболът бе за мен игра, аз се развличах, не се вълнувах от мнението на останалите. Но откакто играя за Челси, аз повече работя над развитието на своите навици. По-рано знаех, че съм добър играч, но не и най-добрият в света. Сега осъзнавам, че скоро мога да се съревновавам с Меси и Роналдо, ако положа максимални усилия. Не знам, ще мога ли някога да достигна тяхното ниво. Това ще е много трудно, те имат невероятна статистика, но аз приемам предизвикателството", заяви Азар.

"В Лил също игра на високо ниво, но за мен по-важно бе красотата на играта, аз се стараех да развличам публиката. Продължавам да правя това, но при това искам да го правя ефективно. Започна да нося повече ползи на отбора си", заяви Азар.

 

  Сподели
228