Оскар прати Челси напред във ФА Къп (видео)


И. Ангелов

Оскар прати Челси напред във ФА Къп (видео)

В четвъртия кръг на ФА Къп Челси прие Стоук Сити на "Стамфорд Бридж" и успя да продължи към петия кръг на най-стария футболен турнир след минимална победа с 1:0. Единственото попадение в срещата бе дело на бразилския младеж Оскар, който отбеляза красиво от пряк-свободен удар в първото полувреме.

Още в 3-ата минута Азар организира добра атака и Ето'о пропусна добър шанс да вкара. В 15-ата Азар опита да спечели дузпа срещу Паласиос в една нова добра атака. В 27-ата минута Лампард, Оскар и Луис застанаха зад топката при един пряк-свободен удар за домакините на добра позиция. Ударът изпълни Оскар по прекрасен начин и той фалцира топката неспасяемо в далечния на Бегович ъгъл.

В 49-ата минута Оскар подаде прекрасно за Шюрле в наказателното поле, а той със силен удар нацели близката греда. Постепенно Челси започна да контролира повече топката и по-рядко да опитва атаки, като за Шюрле се появи и Рамирес в промяната на системата. Въпреки това до края домакините имаха по-силните положения.

В 77-ата минута Азар напредна по крилото и към аут-линията, от където пусна успоредна топка за Рамирес, той се размина с нея, а на метър от гола я овладя Ето'о, който обаче бе притеснен от бранител и стреля извън вратата. В 83-ата минута и добър удар на Луис бе избит от Бегович.

 

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
98