Венгер: Трансферът на Мата е потвърждение за работещи финансови правила


Н. Гавазов

Венгер: Трансферът на Мата е потвърждение за работещи финансови правила

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер смята, че планираната продажба на полузащитника на Челси Хуан мата в Манчестър Юнайтед е потвърждение за работещия финансов феърплей (ФФП). Както е известно, най-добрият футболист на "сините" за последните две години може още днес да завърши своя преход в английския шампион. По мнението на Венгер, Челси не е могъл да откаже толкова изгодно предложение заради действащите правила на ФФП.

"Мисля, че този трансфер е единствено заради финансови причини. За първи път достигам до този извод, когато нещата се отнасят до Челси. В известна степен това означава, че Челси си променя философията и те искат да отговорят на ФФП. Според мен, това е главната причина и това е хубаво", заяви Венгер.

"Ако става дума за нас, на нас не трябва да се диктуват правила за ФФП - сами си ги наложихме, както трябва да бъде със всеки. Това е трудно, защото с ръжен трябва да се сражаваме срещу човек с танк. Но сега условията за боя станаха малко по-добри", каза още французинът.

"Челси продаде Мата, защото те имат много млади играчи: Еден Азар, Оскар, Рамирес, Давид Луис - всички те са млади. Те не се нуждаят от покупки. Мата се оказа излишен и те го продават в Манчестър Юнайтед. Да, това е изненада, но те го правят на добра цена", завършва Венгер.

 

  Сподели
76