Венгер: Трансферът на Йозил промени мнението за Арсенал


Н. Гавазов

Венгер: Трансферът на Йозил промени мнението за Арсенал

Мениджърът на Арсенал Асрен Венгер разказа за психологическия натиск върху клуба и отбеляза положителните моменти от трансфера на полузащитника Месут Йозил. Според френският специалист, сделката с немския национал е върнала доверието на хората и мениджърът обеща и други подобни трансфери в бъдеще.

"През миналата година ни беше много трудно. Когато се намираш на пето или на шесто място в класирането, трябва да убедиш всички, че можеш да попаднеш в четворката, трябва да натискаш и в никакъв случай да не грешиш, защото не можеш да си позволиш да загубиш дори една точка, когато до края на сезона остават десет мача", заяви Венгер.

"Ти си като кораб, който влиза в пристанище и съществува една единствена траектория на движение. Милиметър вляво или милиметър вдясно и корабът ще експлодира. А сега нас ни движи естествената мотивация, естествената възбуда и в този смисъл за нас е по-лесно в психологически план", каза още французинът.

"Увереността - тя е важна част от моята работа. Често ме питат, дали мога да осигуря резултата. Аз отговарям: "Да, убеден съм, че мога". Винаги съм бил уверен. Но това трябва да бъде потвърдено и с конкретните цифри", продължава Венгер.

"Подписването с Йозил промени всеобщото мнение за нас и върна вярата в хората. Ако има възможност, ние и в бъдеще ще може да организираме подобен трансфер. Може да харчим пари през веки трансферен прозорец. Ако има пари - да, ние ще претендираме за специалните играчи. Ще се възползваме от възможността да се борим на трансферния пазар и да удържим своите футболисти. Но трябва много внимателно да изразходваме своите средства. С радост бих подписал с играч от калибъра на Йозил още по-рано, но с още по-голяма радост бих задържал нашите футболисти", отбеляза още французинът.

 

  Сподели
112