Венгер: Имам много балансиран състав


Н. Гавазов

Венгер: Имам много балансиран състав

Мениджърът на Арсенал Асрен Венгер даде интервю за официалния сайт на клуба, в което сподели мнението си за подбора на играчите в сегашния състав на тима. Според думите на френския специалист, сегашният колектив на Арсенал е най-балансирания за цялата му кариера на "Емирейтс".

"Този състав на Арсенал е най-балансиран за цялата ми кариера в клуба. Особено що се отнася до полузащитата. Там са събрани много качествени играчи. Може да се правят ротации и не чувстваш, че отслабваш този отбор", заяви Венгер.

"В полузащита разполагаме с великолепни играчи и това ти позволява винаги да защитиш т. нар. мотор на отбора от изтощение. Мога да кажа, че на всяка позиция при нас са събрани само отлични футболисти. Благодарение на това могат да се използват различни схеми на игра, което може да е много ефективно", каза още французинът.

"Йозил не е егоист, той повече от всеки друг е отборен футболист. Действа изключително по принципите на играта, много уважава футбола, той е предан слуга на футбола. А това са качества на истинско топ ниво", завърши Венгер.

 

  Сподели
129