Присъствието на Сър Алекс не притеснява Мойс


Н. Гавазов

Присъствието на Сър Алекс не притеснява Мойс

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Дейвид Мойс заяви, че не изпитва допълнителен натиск от постоянното присъствие на Сър Алекс на мачовете на отбора. След оттеглянето си в пенсия, 72-годишният Сър Фъргюсън редовно посещава двубоите на "червените дяволи", включително и гостуванията на тима. Много хора изказват предположението, че великият шотландец е "кардинал в сянка" и много неща зависят от него.

Някои експерти виждат проблем в това и призовават Сър Алекс да се дистанцира от своя наследник. Мойс обаче не споделя това мнение.

"Това само показва, че хората не ни познават. Говорят, защото нямат на представа как то работи. Сър Алекс е превъзходен. Той ми оказва невероятна подкрепа и се намира тук само за да ми помага. Разговарям с него когато имам нужда и винаги се стремя да се видим за по минута-две след мачовете", заяви Мойс.

"Той забележително се отнася към мен, както впрочем Сър Боби Чарлтън и Боби Робсън. Всички хора около клуба се отнасят добре с мен, както и бившите футболисти. Това е най-важното. Въпреки това, има много външни хора, които се стараят да преиначат думите и от това правят проблем. Аз нямам с тях никакви проблеми", допълни шотландецът.

 

  Сподели
18