Ливърпул победи Олдъм и продължава напред (видео)


И. Ангелов

Ливърпул победи Олдъм и продължава напред (видео)

Ливърпул прие Олдъм Атлетик на своя "Анфийлд" днес в мач от третия кръг на ФА Къп. Мърсисайдци доминираха в срещата и победиха с 2:0, като често достигаха до наказателното поле на противника, но преди появата на Луис Суарес в игра към края на срещата те не бяха много ефективни пред гола.

До почивката резултатът не се промени и Олдъм трябваше да бъде щастлив с дефанзивното си представяне. Брендан Роджърс обаче не бе много доволен от своите и направи 2 промени на почивката. Виктор Моузес и Луис Алберто напуснаха игра за Кутиньо и Лукас Лейва.

Така в 53-ата минута Кутиньо изпълни прекрасен корнер и Джерард стреля близо до гола с глава. В 54-ата минута Стърлинг напредна през човека си и копна топката за Иаго Аспас, който завърши с воле за 1:0.

В 76-ата минута в игра се появи и Луис Суарес за Стивън Джерард и срещата стана доста отворена. След трите промени обаче Даниел Агер се контузи и Ливърпул трябваше да играе с човек по-малко от 80-ата минута. Въпреки това В 82-ата минута Аспас намери Стърлинг в наказателното поле, той стреля много неточно, но топката нацели Джеймс Тарковски и влетя в мрежата за 2:0.

В 84-ата минута за гостите се появи Антон Роджърс, синът на мениджъра на мърсисайдци - Брендан Роджърс, но 20-годишният нямаше нужното време да покаже каквото и да било. Така Ливърпул продължава в четвъртия кръг на ФА Къп, където ще гостува на Борнемут или Бъртън.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
141