Челси победи на гости на Дарби Каунти (видео)


И. Ангелов

Челси победи на гости на Дарби Каунти (видео)

Челси гостуваше на Дарби Каунти в мач от третия кръг на Фа Къп днес, като успя да победи с 2:0 своя опонент с голове във втората част. Така в четвъртия кръг на състезанието "сините" от Лондон ще приемат Стоук Сити на "Стамфорд Бридж", както стана ясно в по-рано изтегления днес жребии.

До почивката двата отбора завършиха без голове днес, само Рамирес бе близо до попадение с един удар извън наказателното поле, нацелил гредата. Иначе "сините" не регистрираха нито един точен удар срещу 2 от своите домакини. 

Във втората част Челси продължи да не застрашава достатъчно вратата на Дарби и така Жозе Моуриньо прибегна до своите смени, които промениха играта. Еден Азар и Фернандо Торес се появиха за Ето'о и Есиен, и така в 66-ата минута се стигна до гол. Вилиан центрира от пряк-свободен удар по великолепен начин, в наказателното поле на пътя на топката се извиси Оби-Микел и реализира в своя мач номер 300 за клуба - а това бе 4-ото му попадение за столичани.

В 71-ата минута пък Азар намери Оскар в наказателното поле и бразилеца се обърна, финтира бранител и мощно стреля в близкия ъгъл за 2:0. След това попадение дойде и най-доброто положение за домакините, организирано от резервата Конър Саман, но Марк Шварцер спаси удара на Бенет. Минута след това нов удар на нападателя мина близо до вратата. В крайна сметка "сините" продължават в четвъртия кръг на турнира.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
92